По начина, по който беше отправена поканата, нямаше как да не се явим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерска среща в парламента, инициирана от Корнелия Нинова.

"Всички партии казват, а и аз съм убеден, че отиваме за 5-и път на избори, след петия, пак същото ще се говори, ако предварително не се изговори как може да се структурира работещо правителство. Преди беше модерно да е анти ГЕРБ, сега ги няма вашите предишни коалиционни партньори", посочи той.

Този разговор, за който заслужавате поздравления за куража, че го провеждате, трябваше да бъде проведен по-рано. Но на нас не ни стигна мъдрост, нито сила, нито воля. Така, както сме го подкарали с добре работещ парламент, но в същото време не може да се излъчи правителство.

Какво си мисля - дори за отказа на вашите предишни коалиционни партнцори да разговарят с вас, не с нас. Сега вие нямате разделителни червени линии, които да притесняват. Въоръжението за Украйна мина, това, което БСП е сложила като червена линия, Ф-16 мина. Това са вече закони, приети от парламента, защото най-лесно е още един месец избори, кампания, приказки.

Никой не иска да погледне към управлението, защото е много тежко. Думата хаос е в устата на политолози, социолози.

Приемаме вашите упреци за нашето управление, но ние две години имаме модел „Радев“, какво се случи, попита Борисов.

"Конгресът на ГЕРБ ни е задължил да не приемаме коалиция с БСП, но аз ще разговарям с колегите подобна забрана да не е спирачка за техническо, експертно, програмно правителство в един момент. Сега няма как да ви подкрепим, но изразявам подкрепа, че сте тук. Пак ще кажа вие различия със съседа ви в ляво нямате. Социалната политика даже ви я крадат, а темите за разделяне вече са решени.

Тежките теми са минали парламента и може сега да се работи по теми като бюджет, социални теми", каза Борисов и още веднъж благодари за поканата.

 

 

 

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук