„Ако нямаше пандемия, нямаше да му е толкова трудно на света. България никога не се е нуждаела толкова много от единство.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в село Биркова, Община Велинград, където инспектира новото Основно училище "Д-р Петър Берон".

„Вчера държавният глава използва много тежки думи за бюджета, който сме създали и по които работят толкова специалисти + по програмата за възстановяване. Всъщност това са евтините приказки, че от джипа се разхвърляли пари“, каза Борисов.

Радев описа апокалиптична картина за следващия кабинет

„Тук е един типичен пример – децата учеха в землянки, сега имат хубаво училище. Пътищата бяха непроходими, сега виждате какви са“, заяви премиерът.

„Селата са изцяло с мюсюлмани, но как да кажем ние на тези хора, че са български граждани с права, като нямаха път, детска градина и спортен салон“, каза той.

„Според Радев това бил бюджет на разрухата, това сме щели да оставим след нас. Ние се готвим така, че да изпълним бюджета. Искам да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза 2008-2009 година, когато победихме Тройната коалиция, имахме дупка в бюджета и влязохме в най-тежката финансова криза“, добави Борисов.

"Тогава Дянков беше министър и направихме най-постния бюджет. Ние не само извадихме страната от финансовата криза, като ми се подигравахме, че пицата ми е постна. Та, не само извадихме и стабилизирахме, но и ни приеха в чакалнята на Еврозоната", добави Борисов.

"Втория път, когато дойдохме, заварихме изтърбушената КТБ с 4 млрд. 700 – дупката, за която събирахме пари от контрабандата и борбата с корупцията и ги възстановихме“, каза Борисов.

„Тогава платих и двата руски реактора за Белене“, добави той.
 
„Кое ви дава право да казвате сега, г-н Радев, че това е бюджет на разрухата. Когато Радев се обади и му потече злобата, излиза световна кредитна агенция за България и отсича, че сме добре“, заяви той.

„С една дума министър Ананиев направи бюджет, с който максимално много пари ще отидат в хората. Затова се вижда повишение на доходите с до 10-15-30%. Хората на първа линия ще получат допълнително пари“, каза той.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!