Борисов замина за Казабланка

Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Мароко, където ще участва в бизнес форум. Това съобщи на страницата си Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) във връзка с първата визита на Борисов в африканската страна, съобщава "Монитор".

Форумът ще се проведе в петък в Казабланка, като са предвидени и двустранни срещи между представители на деловите среди на България и Мароко. Посещението на премиера, който ще води бизнес делегацията, пък има за цел да насърчи преките контакти между българския и мароканския бизнес и така да се създадат благоприятни условия за развитие на двустранните търговско-икономически отношения, производствено коопериране, внедряване на добри производствени и търговски практики, създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии.

В нашата делегация ще се включат представители на български предприятия от различни сектори на икономиката като информационни и комуникационни технологии, машини и оборудване за селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост, електроника и електротехника, строителство и инженерингови проекти, химическа промишленост, хранително-вкусова промишленост - дребни захарни и шоколадови изделия, и туризъм. По време на визитата си Борисов ще бъде освен в Казабланка и в столицата на Мароко Рабат.

Очаква се при посещението му да бъде подписана и спогодба за условията на труд, която ще позволи на българи да работят в Мароко, както и на мароканци да се трудят у нас. В Рабат Борисов ще се срещне и със своя колега Саадедин Отмани, както и с председателите на горната и долната камари на парламента на страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!