Злословейки срещу България, БСП не разбират, че това ще се върне като бумеранг върху тях.

Това заяви пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов след официалното откриване на завода на френската група „Латекоер“.

По думите му рекордно ниска за всички времена e безработицата в Пловдив. Тя е 5.5% заради десетките заводи, които се построиха.

„Проблемът е с работната сила, която набираме за тези нови заводи, защото този завод е в съвсем нова сфера - авиоиндустрията, и искат още работници. Така че, върху това трябва да мислим и ние го мислим“, добави още той.

Според него правителството работи не само за повишаване на квалификацията на работната ръка, но и за създаване на нови училища с пряка свързаност между производството и образованието. Премиерът обясни, че чрез изказванията на опозицията, че няма прозрачност в администрацията, само ще се навреди.

„Разбирам, че искат да се изказват, но преди това нека да видят какво е направено. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да разпитат чужденците. Така злословейки срещу България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг върху тях. Благодарение френската и нашата конструктивна позиция имаме този завод, където 170 българи ще работят. Така че, да бъдем малко по-правдиви в оценките си“, заяви още министър-председателят.