Поредното заседание на Народното събрание стартира с напрежение. Както БЛИЦ писа днес в дневния ред е изслушване на министъра на отбраната Драгомир Заков и вътрешният министър Бойко Рашков.

Пленарният ден обаче стартира със скандал и физическа разправа. Всичко започва след изказване на Явор Божанков, в което той твърди, че "Възраждане" и ДПС гласуват заедно, а Костадин Костадинов е новият Волен Сидеров, който ще сдуши с ГЕРБ. 

Божанков мина покрай депутатите на ДПС и взе да се пуйчи. Там възникна и напрежение между депутатите от ДПС и Промяната, които се притекоха на помощ на Божанков.. 

Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ настъпи Хамид Хамид от ДПС и той му отвърна подобаващо.

В същото време Росен Костурков тръгна за изказване към трибуната, а временно изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов се изплаши от екшъна даде 20 минути почивка на депутатите за намаляване на напрежението.

 

 

 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

 

По-късно Ананиев коментира пред медиите, че Хамид е опитен парламентарист и не е трябвало да се достига до физическа саморазправа. По думите му той не го е провокирал с нищо.

„Г-н Костурков обмени реплики с ДПС и станах, за да няма повече контакт- Хамид дойде и казах те да си приберат хората, а ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска. Не чух - каза Костурков”, заяви Настимир Ананиев.