Държавата ще се срине, ако няма предсрочни избори, заяви столичният квем и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

В този случай вината ще е на премиера Сергей Станишев, както навремето Жан Виденов беше виновен за предишния крах, смята той.

В такъв случай няма да го спасят нито рокерите, нито подводните гмуркания и риболов. Хубаво е, че зимата той си намира работа на Банско, а лятото – по морето, каза още Борисов.
Той присъства на откриването на паметник на загиналите български опълченци в Руско-турската Освободителна война в центъра на София. Освен него на церемонията дойдоха президентът Георги Първанов, военният министър Николай Цонев, началникът на ГЩ на Българската армия ген. Златан Стойков.

В монумента са вградени 12 капсули, в които са поставени имената на загиналите опълченци, имената на дарителите и урна с пръст от местата на сраженията. За първи път на тържеството бе изпълнен Марш на българските опълченци, изпълнен от Мая Нешкова. Паметникът представлява бронзово копие на фигурата на опълченеца от картината на Ярослав Вешин „Самарското знаме” върху постамент. На постамента с форма на кръста за храброст са поставени четири барелефа. Три от тях са направени по известните картини "Битката за Орлово гнездо", "Освещаването на Самарското знаме" и "Качването на Балкана". Четвъртият барелеф, поставен на гърба на паметника, представлява карта на Балканския полуостров с пътя на опълченските ни дружини от Руско-турската освободителна война. Паметникът на българските опълченци, участвали в Руско-турската освободителна война, се намира в градинката зад Централния военен клуб. /БЛИЦ