БСП и ДПС си подготвят алиби в случай, че нещо се случи с мен и бъда ликвидиран физически. Това заяви неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред бТВ. Той обясни, че подмятанията на няколко пъти от различни хора му дават основание да смята така.
БСП и ДПС подготвят ситуацията, ако се случи нещо с мен да го припишат на евентуални конфликти в миналото, а аз такива не съм имал. Ако стане нещо ще кажат “Убиха го заради неговото минало на спортист и бизнес”, обясни той.
Борисов посочи, че е охраняван от НСО след като са получени сигнали от чужбина към българските служби. НСО определя броя на гардовете и охраната ми не е засилена, отбеляза той. Борисов припомни, че когато заемаше длъжността главен секретар на МВР са арестувани знакови босове на престъпния свят, като Сретен Йоцич. И Куйович беше задържан и екстрадиран по мое време, само че сега се вади в очите на хората като много голям бос, а той не е такъв, посочи Борисов.
Тези подмятания в общественото пространство ме навеждат на мисълта, че се цели моето физическо ликвидиране, а ако това се случи ГЕРБ ще рухне, ще намалее, заяви Борисов. Той обяви, че е готов да си сътрудничи с всички опозиционни партии, за да има предсрочни избори. Според него обаче не е редно стари лидери на десни партии като Стефан Софиянски да внасят мотивите за вота на недоверие към Кабинета.
Борисов посочи, че ако премиерът Сергей Станишев беше свалил политическото си доверие от някои министри, сега щеше да е на пиедестал. Не може Европейският съюз да казва, че ни спира парите, защото се крадат и ги взимат корумпирани министри, а правителството да обяснява, че това няма значение, защото ще си финансира проектите с парите от данъците, мотивира се той.
Борисов смята, че БСП трябва да даде обяснение защо е бил сменен бившия вътрешен министър Румен Петков. Не може три години да имаш цялата власт и да не дадеш оценка на управлението си, коментира той. Според него вариантите за смяната са два - или некадърност, или връзки с организираната престъпност и корупция. Слагам и трети вариант, защото не бива да се забравя, че той арестува братя Маринови, Митьо Очите, може това да е подразнило някой от ДАНС, добави Бойко Борисов. /БЛИЦ