Бойко Борисов няма да се кандидатира за депутат

Бойко Борисов няма да се кандидатира за народен представител на предстоящите парламентарни избори, въпреки че заради това ГЕРБ ще загуби поне 10 депутатски места, обяви той в телефонно интервю пред Николай Бареков, пише в блога на журналиста.

Кметът на столицата предприема тази стъпка, за да се кандидатира за поста министър-председател при евентуална победа на партия ГЕРБ. Като премиер той възнамерява да изпълни и ангажиментите си към София, записани в предизборната програма на партията - изграждане на метрото, преасфалтиране и построяване на магистралите Тракия и Люлин.

Фамилия Стоянови са като семейство Клинтън

"Петър Стоянов няма да бъде нито пропорционален, нито мажоритарен кандидат на ГЕРБ - такъв ще бъде Емил Стоянов, който като успял бизнесмен е крайно време да излезе от сянката на брат си", коментира още Борисов.

В световната политика има и други примери на ярки политически фамилии, като семейство Клинтън например, припомни кметът. Бил Клинтън беше президент на САЩ, а съпругата му Хилъри сега заема ключовия пост държавен секретар на страната. /БЛИЦ