Управляващите три години ликвидираха МВР, а сега в края на мандата се сетиха да го реформират. Това заяви пред Агенция БЛИЦ столичният кмет и бивш главен секретар на МВР Бойко Борисов във връзка с обвиненията на вътрешния министър Михаил Миков, че Борисов е част от ликвидацията на министерството.
“Безсилие”  беше краткият коментар на настоящия столичен кмет.
По мое време полицията беше най – уважаваната институция и правехме операция след операция. За резултатите говори статистиката относно заловените количества наркотици и разбитите печатници за фалшиви пари, отбеляза Борисов. Той уточни, че неговата популярност сред обществото се дължи на работата му в МВР. “Не може години наред да сe заблуждавал хората”, добави Борисов. По думите му промените, които сега се предлагат от БСП за МВР, са били предлагани от него още преди три години.
Охраната ми е назначена служебно, не съм я искал, коментира още Борисов. На Миков не му е удобно да признае моята успешна работа. През 2003 – 2004 г. България е призната в доклад на ООН на Световната среща за борба с организираната престъпност във Виена като трета страна по задържани количества наркотици, това бяха моите операции, припомни Борисов. Той добави, че само по време на операция “Лунна светлина” е задържан 5,2 тона кокаин и добави, че такова количество служителите на МВР не са задържали общо за последните три години.
Не си струва да се коментира Миков, той е напълно безсилен, от него се искат резултати, а няма как да ги постигне. За това трябват хора, сърце, душа, компетентност, заключи Бойко Борисов. /БЛИЦ