Бойко Борисов проговори за грешките в кампанията си и за "генералските плакати" (ОБНОВЕНА)

Бойко Борисов разкри дали е допуснал грешки в тази кампания. В интервю пред bTV той призна, че по-слаба е била президентската и този път е внимавал много. 

„Мисля, че щадих ушите на българите да не изрека някоя глупост, да не обидя някого, да не направя някоя квалификация и да засегна някого. В общи линии трябва да запазим доста добър тон в една враждебна обстановка.

Този път опитахме да не направим грешка като от предизборна кампания, тогава беше много вяла, спрях министрите и аз не участвах. Сега мисля, че и като програма и като действие и като обиколка повече от това не може да се направи."

Лидерът на ГЕРБ коментира и плаката, на който е заснет с генералската си униформа.

"Тази снимка си избраха хората и гледам си носят такива фанелки с удоволствие. На много места те си ги направиха сами тези плакати. Като гледам колко са масово тениските си ги правят и си ги носят. В крайна сметка мен ме избраха хората като генерал."

Лидерът на ГЕРБ отговори на въпрос дали не е разхищение на държавни средства толкова често организиране на изборите ето така: "Ако хората държат на нас, ще продължим. Затова искам да се обърна към тях и да кажа - властта не е за нас, ние управляваме, строим, градим. С кое сме ги предали - два месеца служебно правителство, имахме възможност да продължим с по-голяма стабилност като сме ги преброили.

Няма по-ценно от демокрацията. Ние затова направихме и Референдума в един ден с изборите, за да спестим такива пари. Сега за мен е важно като демократ хората да си изразят мнението и след това с пълни сили да продължим или това, което си изберат."

Още от платформата на ГЕРБ:
 
Помощ за раждаемостта и отглеждането на деца

 
Като спра да работя, защо не, бих се възползвал от ваучери за отглеждането на деца. Преди за всички празници, Великден и Коледа давахме добавки на пенсионери. Сега ако си гледат внучетата, ще даваме заплати на тези баби и дядовци, които отглеждат внуците на работещите родители. Ще стимулираме тези хора, които помагат.
 
Пази боже БСП да не тръгнат да изпълняват обещанието си да ни направят осем милиона. Вие си обяснете защо как се правят деца, как БСП ще ни прави децата. Кой? Стефан Данаилов ли, Тома Томов ли? Дайте да не се шегуваме. Живеем в ужасно тежко време, да се занимавам с подобни абсурдни твърдения, в друго предаване бих се шегувал и ако хората си изберат БСП да си ги прави.
 
Би трябвало пенсионерите да си дадат сметка къде отидоха парите от фондовете още през 90-те години, къде заминаха червените пари, кой направи приватизацията тогава? Разпадна се всичко това, ГЕРБ е от седем години. Прав им е упрекът на хората за пенсиите, къде са им спестяванията. Затова на такива хора казваме с всичко, което се събере повече, осигуряваме и бонуси и гарантираме, че при този ръст на икономиката ще се вдигнат пенсиите така, както следва моделът.
 
Образованието
 
Убеден съм, че за да останат най-добрите студенти да преподават, трябва да взимат и по-добри пари. Когато парите следват ученика, много учители биват принуждавани дори да не е грамотно детето, дори да не учи, да го разписват, за да могат да усвоят парите. Изчислихме, че това не е проблем за бюджета, но казваме - родителите, които не осигуряват на децата си да учат, няма да взимат социални придобивки. Ще има принуда детето да отиде на училище, защото остава неграмотно, ще остане крадец или престъпник, пак лошо за обществото, трябва да му плащаме затвор.
 
Лекарски заплати
 
Даваме огромни пари за здравеопазване, над три милиарда и половина, в нашите години на управление сме заделяли в бюджета толкова, а качеството не се е подобрило. Трябва да се повишат заплати и на полицаи, и на военни и на всички. На база бюджет - първият старт с повишаване на доходите трябва да тръгне от учителите. Всички специалисти, с които говорихме за пръстовите отпечатъци в болницата, казаха, че това е решение на проблема, затова взехме решение това да остане до края.
 
Корупция
 
Никога не съм давал пари под масата, много хора са се опитвали от мое име да правят далавери или престъпления, дал съм ги всички на ДАНС. Не търпя да ми се говори, само като си сбръчкам челото, те разбират, че няма смисъл да дават пари. Стига, дотук.
Трябва да се положат огромни усилия не само в промени в закона всички в съдебната система да водят така делата, че който е съгрешил да си получава заслуженото. Не ми е приятно, че бях премиер на най-корумпираната държава. Сега съм казал - няма да се правят компромиси с никого, с нищо. Това го извеждаме и като тема в антикорупционния закон.
 
Престъпност
 
Ако бях главен секретар, нямаше да мръдна от тези села, където са нападали възрастни хора.
Къщата ми в Банкя е обирана два пъти. Единият път ми бяха упоили кучетата дори, взеха ми покъщнината, много неща, това стана 92-ра, 93-та. Телевизори, видео, музики ми взеха. По-късно, когато станах главен секретар, доста от тези хора ги прибрах.
В нашата програма е залегнало да даваме възможност на пенсионери да участват в борбата срещу престъпността и дори да могат да задържат. Направихме си сметка, че имаме възможност да закупим автомобили, те са по-икономични, с камери по тях, с троен лимит ако им се сложи всяко населено място може да бъде покрито. Сега над 800 пенсионери се обучават, за да могат да отидат на работа. Мога да гарантирам на пострадалите, че всеки патрул ще има такъв маршрут в страната да мине през това място.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ