Премиерът Бойко Борисов пътува към Велинградско, за да се срещне с жители на село Биркова и Кръстава. Това съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерския съвет.

Борисов беше в региона около 24 май и тогава лично се ангажира за ремонт на пътя между селата.

Премиерът Бойко Борисов отново е на инспекция с джипа и този път посещава отново село Биркова край Велинград. На 24 май той обеща на местните обновено училище и сега ще провери как върви проекта. 

Борисов е на инспекцията заедно с министъра на финансите Владислав Горанов, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, както и с кмета на Велинград Костадин Коев. Те ще разгледат и строителството на Околовръстното шосе на Велинград.

Борисов каза, че до началото на новата учебна година новото училище ще бъде завършено. „Не на думи, а на дела сме направили училището“, коментира Борисов. Министър-председателят заяви, че край училището могат да се видят поредните три първи копки.

Премиерът Борисов отговори и на исканията на хората от село Кръстава за път до населеното място. По думите му той ще струва към 5.5 млн. лв. Той изрази надежда като дойде да открие новото училище в село Биркова да се върне по новия път.

Те ще инспектират и рехабилитацията на пътя към Сърница, който беше в много тежко състояние. "Това е един от най-красивите пътища в Родопите, но и най-разбитият", уточни кметът. "Той се финансира с държавни средства, 47 километра е, с асфалт и нови канавки", уточни Нанков.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!