Мене Слави Трифонов ме е ругал осем години така, както никой не е ругал. Обаче не Слави, а 2,5 милиона казаха, че искат референдум. Това заяви премирът в оставка Бойко Борисов в ефира на БНТ.
"2,5 милиона са повече от хората, гласували за Радев. Ще го приемем и, като се види, че е грешно, тогава ще търсим отговорност на предложилия. Няма смисъл да изкарваме хората тъпи, твърдейки, че те не знаят за какво са гласували. То утре може да се каже, че и за мен и Радев не знаят защо са гласували", добави той.

"Трудно мога да приема че има по-опитен от мен. Минало ми е много през главата. С много хора съм се карал и обиждал. Осъзнах, че трябва да внимаваш какво говориш и да знаеш, че утре ще лижеш там, където си плюл. Ние знаем две и двеста – били сме опозиция, били сме мачкани, били сме и управляващи", заяви Борисов.

"Виждам една възбуда у хората да твърдят, че ще се справят с мигрантие. С кое ще се справите, като от няколко месеца имаме нулев натиск върху границата?! Ние се оправихме с мигрантите вече...", изтъкна премирът в оставка.

На въпрос какъв завой ще направят, за да се върнат в мача, Борисов отвърна: "Много пъти сме печелили и никога не сме направили проблем от това и не сме се възгордявали. Беше добре, че загубихме от един достоен кандидат. Аз самият обичам авиацията. То рекламите бяга на един МиГ-29, който летеше нагоре-надолу, управляван от Радев. Как да не гласува човек?! Беше си една перфектна кампания. Ние можехме да изкарахме ген.Попов с два броя МиГ-29 и резултатът щеше да е друг".