Бойко Борисов: Със Станишев нямаме нужда да ни бабуват

Всички спекулации за сближаване на ГЕРБ и БСП са безпочвени и абсолютно недопустими. Това заявява пред "24 часа" кметът на София и неформален лидер наГЕРБ Бойко Борисов по повод днешната разходка с дрезина по пътя на метрото заедно с премиера Сергей Станишев.

Ние сме много преходни, бързо се износваме в политиката, но метрото ще остане. А иначе за голяма наша радост по покана на ГЕРБ пристига президентът на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс, от когото очакваме подкрепа за бъдещето управление. Утре ще представим пред него антикризисната програма на партията си.
На въпрос президентът Първанов препоръча да няма квалификации и рушене на мостове, защото "ще ни се налага и за в бъдеще да събираме на пръв поглед трудно съвместими в идейно отношение формации", Борисов отговаря: "Все пак със Станишев сме на достатъчно години . И нямаме нужда някой да ни бабува. Днес мисля, че ясно демонстрирахме-той ме покани на представянето на антикризисната програма на правителството, аз ще му изпратя нашата.
По повод на НАП, Борисов заявява: "1 милиард е целият бюджет на София за 1 година! Тук трябва да има десетки длъжностни лица с много тежки присъди. Тук е волята на премиера да каже защо прави промени. На негово място щях да оглася всичко. Когото и да засегне, няма да засегне България. Замълчи ли се, гарантирам негативен доклад, какъвто не е имало досега. /БЛИЦ