Сергей Станишев бяга от отговорност
Лидерите на трите партии от управляващата коалиция - БСП, ДПС и НДСВ,парализират работата на съдебната система, смята столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.
Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски парализират съдебната система, защото всички важни постове сред съдиите, следователите и прокурорите са назначение на тези трима човека след договорка с президента Георги Първанов, заяви той в предаването „Неделя 150” по БНР.
Според него хвърлянето на вината върху правосъдната система за изгубените европари по програма ФАР е манипулация и опит на премиера Сергей Станишев да избяга от своята отговорност. Ако премиерът остави главния прокурор да работи, той ще се справи перфектно, предвид работата, която е свършена по сигнали на Столична община, коментира още Бойко Борисов. Той смята, е доказателство за това твърдение е задържавето на Петър Драшков за измами с имоти на Столична община. Когато няма политически чадър и когато има воля от двете страни да се докаже истината, прокуратурата и съдебната система работят перфектно, уточни Борисов.
В обществото е разпространено мнение за мен като за строг човек и заради това се смята, че подписа ми няма да бъде фалшифициран често и това е причината да не се очаква, че ще има провреки на документи, подписани от мен, посочи столичният градоначалник. Той уточни, че си е създал система, с която да открива такива фалшификации и допълни, че до момента тя действа добре. Досега по всички преписки и проверки, започнати от Столична община и предадени на прокуратурата, има задържани хора, осъдителни присъди и поне 20 чакат за присъди. Една нямаме, която да ни е върната, да не е разследвана и да не е дала резултати, каза още Бойко Борисов. /БЛИЦ