Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо във Фейсбук от важна среща в Брюксел, за да пресъздаде атмосферата на продължаващите пореден ден заседание на ЕС във връзка с парите на Европа за коронавируса. 

Лидерите на 27-те страни от ЕС продължиха и в Брюксел и днес с двустранни и многостранни срещи без дори да влизат в залата за пленарни заседания.

България е единствената държава, в която хората продължават да си мислят, че пандемия няма. Това се внушава, това се нагнетява, това се обяснява. Това заяви по-рано днес във Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

„Много ни упрекваха за твърдите мерки, които въведохме. Но виждате – за една седмица станахме втори. Бяхме най-добрите в Европа, сега сме след Швеция по брой на заразените. Имало ли е смисъл да държим мерките? Имало ли е смисъл да се носят маски, да се спазва дистанция?”, попита премиерът.  

Според Борисов, ЕС следва да се концертира върху следващите 6 месеца до една година,  когато се счита че ситуацията ще бъде най-тежка в социално икономически план. „Разбира се, паралелно трябва да търсим и в дългосрочен план как ЕС ще излезе от кризата следващите години“, добави Борисов.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!