Бойко в парламента днес, ще отговаря на Нинова!

Премиерът Бойко Борисов ще отговори на депутатско питане за Бялата книга за развитието на Европа. Това предвижда програмата за петъчния парламентарен контрол на Народното събрание. Въпросът към Бойко Борисов е зададен от лидера на БСП Корнелия Нинова.

Към министър-председателя има и друг въпрос във връзка с идеята за създаване на обща европейска армия. Предвидено е парламентарният контрол да започне в 11.00 часа. В него ще вземат участие 13 министри от кабинета. Преди това законодателната програма на депутатите предвижда разглеждането на четири законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс на първо четене.

Част от целите на промените в кодекса са оптимизиране производството във всичките му фази чрез въвеждане на допълнителна гаранция за защита интересите на страните и отстраняване на причините за неефективност на принудителното изпълнение. Предлага се да се увеличи срокът, в който длъжникът да бъде търсен, както и да им е даде възможност да обжалват оценката на недвижим имот.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!