Божанков взриви НС заради арестувания Милков, Назарян и Кирова го попиляха БЛИЦ Live

Страстите в парламентата зала внезапно се нажежиха, Сабрутев заплаши шефката на Народното събрание с оставка

По време пленарно заседание изневиделица депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков зададе странен въпрос на председателя на Народното събрание (НС) Рая Назарян.

Той призна, че не познава процедурата за акредитиране на журналисти, но заяви: „Аз съм озадачен, защото в сградата на Народното събрание редовно идва, човек, който не е журналист. Може би е ютюбър, може би е друго, но е известен с това, че има враждебно отношение към групата на ПП-ДБ.

Става въпрос за лицето Симон Милков“.

Наскоро задържан, многократно осъждан с влезли в сила присъди за шофиране в нетрезво състояние, от катастрофи, до побои над млади хора, многократно осъждан за клевети и лъжи“.

Скандални разкрития за арестувания влогър Симон Милков

„Как вашата администрация, г-жо председател, прецени и допусна този човек тук и критерият към кого е враждебен и кого преследва. Защото аз друго обяснение нямам какво търси този човек в комисии, дава становища, народни представители го изслушват.

Въобще това нормално ли е?“, попита той.

Както БЛИЦ съобщи, Милков беше поканен в комисията, разследваща "Исторически парк" на Ивелин Михайлов. 

Думата взе Цвета Рангелова от „Възраждане“ -  председател на временната комисия са "Исторически парк", която много бързо сложи Божанков на мястото му. Тя поиска Рая Назарян да предаде на Божанков, че по отношение на временната комисия, изслушала Милков, той е бил изслушан по изрично искане на народните представители от ПП-ДБ Вяра Тодева и Любен Иванов.

„Когато хвърляте тук някакви информационни бомби с цел да дискредитирате някого, първо правете си редовно оперативките във вашата парламентарна група, обменяйте си някаква информация. Не тук с този назидателен заповеднически тон да ни губите всеки ден времето“, заяви Рангелова, а думите ѝ бяха посрещнато с аплодисменти в залата.

Божанков, изглежда, не прие критиката. „Каква беше тая процедура, в която народен представител се обръща към друг народен представител през прокси председател на парламента?“, попита той и микрофонът му веднага беше изключен от председателя на парламента Назарян.

„Когато се научите да говорите уважително от тази трибуна, тогава ще ви давам думата. Нямате право да излизате тук по средата на законопроект на второ гласуване и да започвате да си правите кампания“, скастри го тя.

Росица Кирова също се включи в спора и се обърна към Божанков с острата реплика: „Седни си!“.

Страстите в парламента внезапно се нажежиха и стана много шумно. От местата си депутатите размениха реплики на висок глас.

Г-н Сабрутев, не ме плашете с оставки. В момента водим дебат по второ гласуване“, обърна се Назарян към депутата от ПП-ДБ Венко Сабрутев, който явно е отправил реплики към нея.

Много от народните представители от място направиха забележка на Божанков и Сабрутев. След укротяването на страстите гласуванията продължиха.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!