1,8 милиона души, които се водят гласували на изборите за президент на САЩ миналия вторник, са мъртъв­ци. Това твърди организацията Judicial Watch в иск, подаден до Върховния съд на САЩ, съобщава "Труд".

Въпросните гласували мъртъв­ци са пръснати в 353 отделни окръга.


Пълен шаш: Хора, родени през 1850 г. и 1900 г. са гласували на изборите в САЩ

Друг установен проблем на тези избори е фактът, че на много места има повече гласували, отколкото са избирателите по списък, и живи, и мъртви. Рекордьор била една от селищните системи в Алабама, където подадените бюлетини са с 30% над регистрираните гласоподаватели.

Жесток обрат! Общите служби на САЩ отказват да признаят победата на Байдън, отрязаха го от...

По тази причина адвокатите на президента Доналд Тръмп изиск­ват от властите да вадят несъществуващи електорални единици.

В окръг Антрим, щата Мичиган, където резултатът бе спорен между Тръмп и опонента му от демократите Джо Байдън (който набра вече повече от нужните му за победа гласове), софтуеърт на машините за гласуване допуснал „грешка” и надписал 6000 гласа за Байдън.

Затова първоначално той бил обявен за победител в този окръг. Но след разкриване на грешката, резултатът бил коригиран и окончателно победител в окръга е Тръмп. Тази компютърна грешка обаче не била единичен случай.