„БСП няма възможност да върне парите и това наистина е притеснително. Бюджетът, който сме гледали ние, като ръководство, беше с преходен остатък за 2018 година над 5,5 млн. лв. Има два вида избори в рамките на годината и управлението на финансовия ресурс е отговорност на Корнелия Нинова, нищо не се случва без неин подпис”. Това заяви в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от БСП Красимир Янков.

БЛИЦ припомня, че в сряда стана ясно, че само БСП е похарчила държавната субсидия и няма как да върне надвзетите пари сега. Според справката на Министерство на финансите БСП има да връща 4 299 690 лева заради това, че, както и останалите формации, е получавала не по 11 лв., а по 13 лв. 

„Това да имаме получени повече пари спрямо това, което се полага съобразно гласовете, които са за партията, също е отговорност на счетоводството и на тези, които знаят какви пари се получават”, каза още той.

Според него проблемът в настоящата ситуация се дължи на неправилно изразходване на финансов ресурс.

„Сега ни предстои заседание на Националния съвет. Предстои да разберем как са изразходвани тези средства. Ще обсъдим случилото се и трябва да намерим решение, което да е и с възможност да бъдат подпомогнати хората по места, които ще правят местни избори”, посочи още той.

„Частни лица не могат да финансират БСП. Ние не сме партия, в която може да се очаква корпоративен интерес и финансиране. Това е свързано и с нашата позиция за партийните субсидии. Стратегически резерв има в хилядите членове на партията. Важно е сега всичко да бъде обсъдено и да се намери базисна подкрепа за предстоящите кампании”, категоричен бе Янков.

Относно оттеглената оставка на Корнелия Нинова той заяви: „Това е много тежък удар върху рейтинга на политик. Последователността в политиката е важна и хората трябва да знаят, че се отстояват позиции и че те не се променят. Когато се търси подкрепата на хората трябва да се търси последователност”.

„Сега обаче предстои да възстановим авторитета на БСП и да потърсим подкрепа за предстоящите избори. БСП има възможността да се представи добре на тях”, каза още Красимир Янков.

Целия разговор гледайте във видеото: