БСП не си поплюва: Внесоха седем сигнала до прокуратурата и питат оказвал ли е натиск Ценко Чоков от затвора

БСП внесе в Софийската градска прокуратура седем сигнала за нарушения в кметския частичен вот миналата неделя. Три от сигналите са свързани с изборния процес в село Беден, а четири - с този в село Галиче. Това съобщи зам.-председателят на партията Кирил Добрев преди да ги депозира, предаде Канал 3.

В единия сигнал за вота в родопското село Беден социалистите визират работодател, упражнил, според тях, натиск върху служителите си да гласуват за ГЕРБ. Вторият е свързан с това, че изборна секция е отворила 30 минути преди изборния ден. Социалистите искат да знаят кой е отворил училището половин час преди да започнат изборите. В останалите четири сигнала за вота в Галиче от левицата питат дали има дописвани хора в избирателните списъци, както и дали Ценко Чоков от затвора е оказвал влияние върху изхода от изборната битка.

"От БСП искаме да знаем дали досегашния кмет на село Галиче Ценко Чоков е участвал в изборния процес, звънял ли е на хора по време на изборния ден", допълни Добрев. Заместникът на Нинова атакува зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за думите му, че село Галиче е приключил с модела Ценко Чоков в управлението. Добрев обяви, че е подготвил албум за Цветанов, с който иска да види всъщност "как той приключва".

ГЕРБ победи БСП на балотаж в неделя, като спечели кметското място в Галиче с преднина от 27 гласа. Социалистите поискаха касиране на вота. На първия тур водеше техния кандидат.

БСП и ГЕРБ си размениха обвинения още веднага след като стана ясен изборният резултат. Социалистите намериха нарушения, управляващите отрекоха и уточниха, че на втория тур са получили подкрепа от коалиционния партньор ВМРО и от ДПС, поради което не е странно, че са спечелили на финала.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!