Попълнете търсена ключова дума или фраза

БСП обеща 250 000 нови работни места

https://blitz.bg/politika/bsp-obeshcha-250-000-novi-rabotni-mesta_news182695.html Blitz.bg

Социалната политика - водещ приоритет при червено управление

София, България 16 Февр. 2013, 15:40 7310 прочита 0 коментара
Социалната политика и по-добрият живот за българите бяха фокусът на доклада на лидера на БСП Сергей Станишев пред Конгреса на партията. Председателят на социалистите пое конкретни ангажименти пред гражданите и заяви готовността на левицата отново да бъде отговорна за управлението на България.
Като първа мярка Станишев изтъкна създаването на 250 000 нови работни места в борбата с безработицата. Лидерът на БСП обеща подкрепа и за младите хора и семействата, за насърчаването на раждаемостта, на майчинството. Той напомни за успеха на социалистите в налагането на младежката гаранция като европейска политика за борба с безработицата сред младото поколение.<br /> <br /> &bdquo;Вече е постигнат ангажимент за 6 млрд. евро от бюджета на Европейския съюз. Но ще се борим за повече, за да има повече млади хора, които имат гарантиран достъп до работно място&rdquo;, категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че няма да бъдат изоставени хората, които не могат да си помогнат сами, без държавата - пенсионерите, безработните, болните, инвалидите и хората в неравностойно положение. &bdquo;Затова сме социалисти! Затова сме леви! И от тази политика хората имат нужда днес!&rdquo;, категоричен беше председателят на БСП.<br /> <br /> Сред ключовите приоритети за БСП лидерът на социалистите изтъкна развитието на науката и на образованието и модернизирането на здравеопазването. &bdquo;Цените на лекарствата трябва да се върнат в поносимите им граници. Държавата трябва да финансира социално значимите болести&rdquo;, каза Станишев. Той подчерта, че трябва да има държавно финансиране само за държавните и общински образователни заведения. Догонващото повишаване на доходите и безплатният достъп до интернет също са залегнали като ангажименти на БСП пред българите.<br /> <br /> &bdquo;Мисли първо за малкия, давай предимство на българското&rdquo;, трябва да е основно мото на нашата икономическа политика&rdquo;, каза още Станишев. Той се обяви за решителни законови и управленски действия за ограничаване и регулиране на монополите и на картелите.<br /> <br /> Лидерът на БСП каза още, че е необходимо незабавно преориентиране на политиката към възраждане и стабилизиране на малкия и среден бизнес, които се гръбнакът на заетостта. Други ангажименти на левицата са - незабавна реформа на държавната администрация, цифровизация на управлението и публичните услуги, преструктуриране на бюджета за нуждите и приоритетни инвестиции в човешките ресурси.<br /> <br /> Предвидена е и програма за 10-годишна реиндустриализация на България, за да имаме дългосрочна конкурентност. Приоритетни сфери на развитието ще бъдат опазването и разумното използване на естествените ни ресурси &ndash; вода, земя, гора, подземни богатства. Значение има и възстановяването и конкурентоспособността на аграрния сектор.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам