БСП отговори на патриотите за "Бузлуджа": Да се разберат с Борисов

 Досега „Бузлуджа“ беше държавна собственост и виждаме резултата – патриотите да се разберат с Бойко Борисов. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев пред журналисти във връзка с декларацията на Милен Михов от „Обединени патриоти“, че паметникът „Бузлужда“ не трябва да се връща на БСП, предаде Агенция „Фокус“. 

„Ние в края на краищата имаме разговори с Борисов. Той е предпиел действия за връщане на паметника точно защото държавата на може да се справи“, посочи Кутев. По думите му в момента патриотите са управляващи.

„Ако имат идеи за това как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта - нека да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта“, заяви той и обясни, че това също ще струва пари. Според Кутев и да се върне паметника на БСП, това не означава, че държавата трябва да избяга от отговорност да подпомогне за съхраняването му. „Този паметник не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България“, заяви Кутев.

По думите му половин година патриотите са в управлението , а паметникът на Бузлужда става все по-опасен. „Да се хващат и да вършат работа. Ние, ако искат, даже ще им помогнем“, категоричен бе Кутев. Попитан дали трябва „Обединени патриоти“ да си върнат паметника на Шипка, Кутев заяви, че този паметник няма как да бъде свързан с тях. „Не може някой, който се е нарекъл патриот да бъде единственият представител на тази дума“, посочи Кутев.