"В община Кюстендил не е останало нито едно училище. Това е тъжно, няма как да имаме млади хора, като нямаме училища, денонощна аптека и инфраструктура". Тези проблеми споделиха пред кандидата за евродепутат от листата на "БСП за България" Петър Витанов жителите на Кюстендил, предават от пресцентъра на партията.

Той заяви, че за 10 години Бойко Борисов е съсипал държавата ни, за да запази собствения си имидж.

"Когато няма поминък и икономическа перспектива, няма кой да остане тук. Това ни беше отнето и за да го променим, трябва да променим управлението", заяви Витанов.

По думите му Европа изглежда абстрактна и далечна, но всеки ден  в Народното събрание се приемат някакви решения, които буквално са ни спуснати от Брюксел и пряко влияят върху нашия живот. "С едно щракване се гласува Пакетът за мобилност, който лиши от препитание хиляди български превозвачи и техните семейства, които вероятно също ще напуснат България", каза той

Витанов посети и с. Шишковци, където беше посрещнат от кмета на селото и жители. Той се срещна с представители на местния бизнес, които споделиха, че има липса на работна ръка, защото младите бягат по големите градове и чужбина. Витанов посети част от местните предприятия и разговаря с работниците.