БСП умува да държи ли сметка на Бойко заради шпионския скандал

Депутатът Манол Генов заяви, че днес партията ще реши дали да поиска изслушване на премиера по темата

Преди пленарното заседание ПГ на „БСП за България“ ще реши дали да поиска изслушване на премиера Бойко Борисов за шпионския скандал. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на БСП Манол Генов в сутрешния блок на БСТВ.

„Може би ще има интересен ден днес по отношение на подобен тип събития. Който има сантимент и се интересува, нека ги наблюдава и да види тяхното развитие“, каза още той.

На въпрос дали целта на този скандал е свързан с изборите, Генов коментира:

„Има различни версии. В България от 1918 г. до 1944 г. все сме в "гражданска война". Това са все едни години в българската история, в които рязко има противопоставяне вътре в обществото.

Може би с този скандал се цели една голяма част от десните избиратели да прелеят към управляващата партия ГЕРБ. Това го казвам като хипотеза. Изконно и в корените си тези избиратели не са от хората, които питаят най-добри чувства към Русия“, каза Манол Генов.

Той припомни за акциите на 9 септември.

По думите му противопоставянето в българското общество не е най-добрият вариант и ход в политическия живот. „Нека да видим доказателствата, които прокуратурата и службите ще извадят за тези обвинени, защото мен повече ми прилича на сглобен икономически шпионаж", поясни народният представител и член на Изпълнителното бюро.

Според него по-скоро става въпрос за някакви търговски отношения между определени субекти. "Добре, че има все още български съд, който обективно и независимо, бих казал, решава такива казуси, защото в крайна сметка прокуратурата си е прокуратура, обвинението си е обвинение, но съдът е този, който правораздава по Конституцията в нашата държава“, коментира още Манол Генов.