Почетен Орден на костенурката ще връчи на управляващите депутатът от БНС и член на ССД Румен Ангелов. Причината за идеята на бургаския народен представител да учреди този орден станаха задръстванията по Черноморието, информира пресцентърът на Съюза на свободните демократи.
Ангелов смята, че след като и управляващите попадат в задръстванията, като всички останали хора и не предприемат нищо, явно са вредни за българската икономика.
Ако обвържем движението на родната икономика с движението на автомобилния поток към и от морето, ще установим, че тя се движи със средна скорост около 20 км в час. Поредното лято без нито една нормално функционираща магистрала превръща транспорта в абсурден хибрид между костенурка и охлюв. Затова ще учредя почетния Орден на костенурката и ще го връча от името на бургазлии на премиера и на министрите за особени заслуги в съсипването на българския туризъм чрез безобразната транспортна инфраструктура, закани се Румен Ангелов. Гневът му е предизвикан от факта, че е изминал 38 км разстояние от областния център до яхтеното пристанище в Св. Влас за около час и петдесет минути.
Надявам се, че все някоя държавна агенция ще успее да изчисли до какви загуби за туризма, търговията и услугите доведоха „тапите” по пътищата през това лято. Нехайството и некомпетентността на правителството при разрешаването на проблема със строителството на автомагистрала „Тракия” и други важни инфраструктурни проекти минира усилията на бизнеса, който инвестира време, пари и човешки ресурси по българското Черноморие, смята Румен Ангелов. /БЛИЦ