Чакъров на софра в Бурса: 50% шанс за правителство, ако не – спешно свикваме Централен съвет!

Вчера пък Емин Балкан организира среща на Чакъров с изселнически организации, но от поканените 8 землячески структури, на поканата се отзова само една

Шефа и Слави могат да организират необходимата подкрепа за правителство с третия мандат. Шансът е 50 процента. Ако не успеем с кабинета, спешно свикваме заседание на Централния съвет.

Това обяснява на софра снощи в Бурса съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Като Шефа той визира Ахмед Доган, а Слави е лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов, твърди rodopi24.

В ресторант в „столицата на изселниците“ Чакъров е с председателя на бурсенската организация „Бальоч“ Емин Балкан, хората от екипа на домакина – Айхан Ъшък и Садък Йълмаз, бившия депутат от опозицията в Меджлиса Юксел Юзкан. Шестият човек на масата е шофьорът на Чакъров.

Съпредседателят на ДПС е от 3 дни в Бурса, за да търси подкрепа. Той не е бил за толкова дълъг период в турски град дори по време на предизборната кампания, за която той персонално отговаряше в южната съседка.

За мен е много важно почетният председател Ахмед Доган да получи послание за подкрепа от Турция, за да започне промени в ръководните органи на ДПС, отбелязва още на софрата Чакъров.

Завчера той и евродепутатът Илхан Кючюк участваха в конгреса на Конфедерацията на румелийските балкански турци, но сред гостите и седящи на първия ред бяха и зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид и зам.-председателят на ПГ на ДПС Байрам Байрам.

Вчера пък Емин Балкан организира среща на Чакъров с изселнически организации, но от поканените 8 землячески структури, на поканата се отзова само една.