Политическа сделка има между лидера на “Атака” Волен Сидеров и управляващата коалиция. Това заяви бившият депутат от “Атака” Павел Чернев във връзка с оправдателната присъда на Сидеров по обвинения, че се е опитал да прикрие пътен инцидент, като е разпоредил на шофьора си да не се обажда в полицията и че е приканил Чернев да излъже, че той е карал колата.
Според Чернев с вчерашния акт на Софийски градски съд, Сидеров се е наредил до “недосегаемите” като Вальо Топлото. Прокуратурата би трябвало да протестира оправдателната присъда, смята Чернев. Той добави, че ако това не стана ще изглежда странно. Активисти на “Атака” нарушаваха непрекъснато обществения ред с крясъци и викове , а това е опит за възпрепятстване на съдебното производство, коментира още Чернев.
На 7 април 2006 година, ситроена в който се возил Сидеров бил засечен от кола на Явор Доков, след което шофьорът на лидера на Атака счупил стъкло и спукал гума на изпречилия се автомобил. Подсъдими по това дело бяха Волен и съпругата му Капка Сидерова.
След оправдателната присъда Сидеров се закани пред симпатизанти, че не той, а престъпниците трябвало да бъдат в съдебна зала и това скоро щяло да се случи. /БЛИЦ