Нашумелият черен политически интернет сайт www.boykostov.org, производният от него клип, рекламиран масирано в електронните медии и във вестниците в печатен вариант, не е дело на политическа партия “Нова Зора", както пише в ъгъла на продукта, а на съветник на премиера Сергей Станишев, който е и член на неговия политически кабинет. Това показва проверка на RE:TV, пише Медиаул.

Сайтът, сътворен по законите на черния пи ар, убеждава избирателите, че ако “подкрепят Бойко, получават Костов”. Надпис в червено на черен фон гласи “Ако те спечелят, България губи”.

ГЕРБ вече поиска да бъде проверено с какви средства БСП и “Нова зора” плащат политическата кампания. 

Отговорност за сайта пое лявата националистическа партия “Нова зора”, която е коалиционен партньор на БСП за евроизборите. Лидерът й Минчо Минчев обясни, че сайтът бил евтин и струвал 4-5 хиляди лева, но премълча колко му излиза излъчването на клипа и печатната версия в медиите. Партията му имала пари от държавните субсидии, защото влязла в парламента като част от коалиция “Атака” и получавала една четвърт от субсидията за коалицията от около 60 хил. лв. годишно, с които се разплащала. /БЛИЦ