Добре е правният анализ за концесията на софийския боклук да бъде конфиденциален. Това поиска червеният общински съветник Георги Кадиев.

В рамките на следващия Столичен общински съвет да има закрито заседание, на което срещу съответния подпис всеки да може да се запознае с анализа и да прецени за себе си рисовете за общината от развалянето на концесията, които съществуват, предлага Кадиев.
БСП е предложила концесията да бъде прекратена още преди две години, така че да ни обвиняват е несъстоятелно. “Това, което ние искаме да се случи е, че когато се правят такива тежки стъпки и от другата страна стои не кой да е, а Държавният фонд на Оман, е да сме сигурни, че имаме достатъчно оръжие да влезем в тази битка”, поиска Кадиев.
“Ако вариантите за “Новера” са наистина два, както казва столичният кмет Борисов, тогава бих искал правният анализ да ми даде отговор на въпроса за колко “Новера” биха ни съдили? Ще се окаже така, че те примерно ще ни съдят за 200 млн. лв. пропуснати ползи, но от друга страна стои предложението да изкупим дълга за 35 млн. евро. Явно кметът води някаква кореспонденция с Оман, но аз лично не съм видял нищо”, каза още Кадиев.
Десислава Вангелова, БЛИЦ