Четирима ще напуснат парламентарната група на "Атака" до дни, пророкува пред Би Ти Ви доскорошният заместник-председател на партията Антон Сираков. Сега групата е от 11 човека, не виждам как ще се запази от разпадане, коментира той.
Формалното напускане на парламента от депутатите на "Атака" според Сираков обслужва управляващите. "На думи лекичко ги критикуват, на практика ги обслужват", смята той. Парламентарната трибуна според него може да се използва много по-добре за законодателни инициативи. Но депутатите, които искат да работят по този начин, са дискредитирани сега пред избирателите си. Лидерите на "Атака" им показват, че няма повече да бъдат "използвани".
"Но ще се намерят послушковци, които да подкрепят нерационалните решения", предсказа още бившият член на ръководството. По думите му "сега Волен отчаяно се опитва да намери куцо и сакато", за да попълни редиците.
По телефона заместник-предесдателят на "Атака" Павел Шопов определи Сираков като типичен пример за предателство и безчестие. Обвини го в корупционни връзки с бившия зам.-кмет на София Велизар Стоилов и обясни, че той отдавна бил поел по този път, затова не го избрали отново р ръководството на националния сбор на партията през декември.
Сираков отрече да е замесен в корупция - "не съм в никаква власт", каза той. За познанството си с Велизар Стоилов обясни, че е от ученическите години и двамата се уважавали взаимно. /БЛИЦ