Човек на Борисов вдигна завесата кани ли се лидерът на ГЕРБ да е премиер ВИДЕО

Борисов няма нужда да заема лидерска позиция, той е лидер и това се вижда от всички социологически проучвания, отсече Деница Сачева

Ще бъде ли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов следващият премиер и това ли са плановете на ГЕРБ. Именно това се опита да попита Николай Каварджиклиев от БСП Деница Сачева по време на телевизионен дебат в ефира на bTV.

"В последно време много от вашите колеги приканват г-н Борисов наново да поеме лидерската позиция и премиерското място. Ще видим ли лидерски дебат и неговата ясна позиция какво смята да прави ГЕРБ оттук нататък?", запита той.

Сачевa веднага го контрира, че Борисов по принцип е лидер. 

"Борисов няма нужда да заема лидерска позиция, той е лидер и това се вижда от всички социологически проучвания. Що се отнася до лидерски дебати, посочете ми кои са другите лидери, защото аз не ги виждам. В случая когато говорим за дебати, Борисов всеки ден е пред хората и всеки ден дава изявления, така че какво мисли той и как смятаме да управляваме България го демонстрираме всеки ден с нашите изяви", заяви Сачева.

Каварджиклиев обаче ѝ изброи лидерите, като даде Корнелия Нинова за пример.

"Редно е да има дебат между него (Борисов - бел. ред.) и останалите лидери - Корнелия Нинова, г-н Костадинов, Асен Василев, ако искате или Кирил Петков. Все пак ние правим дебат на експертно ниво, лидерите би трябва да кажат своята теза и те", заяви Каварджиклиев.

Сачева обаче го затапи, че в Народното събрание е имало възможност за дебати.

"Ако телевизионният дебат ви липсват, мисля, че парламентът даваше добра възможност", посочи тя.

Представителят на БСП се опита да спори, като коментира, че Борисов не е имал скоро изказвания от трибуната.

"Аз не съм го виждал да се изказва от последната година и 5 месеца", посочи Каварджиклиев.

Сачева обаче завърши спора, като посочи, че лидерът на ГЕРБ всеки ден дава изявления пред българските медии.