Човек на Петков издаде на какво е готов за властта

По думите му от "Продължаваме промяната" са готови за компромиси

За да се въведе забрана за използване на райски газ трябва да се впише в Държавен вестник. Това трябва да стане следващата седмица. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) доц. Антон Тонев пред Нова телевизия. 

Доц. Тонев обяви, че глобите за използвалите райски газ стигат до 15 000 лв. за юридически лица. 

"За да се случи промяна трябва да събере обществен интерес, за да сме сигурни че е за добро. Райският газ се използва и в медицината, когато се използва под лекарски контрол не е вредно", каза още той. 

По думите въздействието на райски газ е кратко, но може да бъде опасно децата. 

Доц. Тонев коментира и ситуацията с COVID-19 у нас. 

"Привърженик на носенето на маска, защото когато видим човек с маска инстинктивно искаме да спазваме дистанция. Хубаво е да се върнем към тях, но без да се внася излишна паника. Затягането на мерките трябва да става по предварителния план. Аз съм привърженик за намаляване на карантината", уточни депутатът от "Продължаваме промяната". 

Според него електронната система за прием в болниците, която трябва да заработи утре ще бъде с доста по-малко проблеми от системата за издаване на електронни направени. 

Относно предстоящите предсрочни парламентарни избори, доц. Тонев заяви, че се наблюдават няколко фрагментирани проблема.

"На първата политическа сила ще й се наложи да прави компромиси. Борим се за тази позиция, в която да правим минимални компромиси и на следващи избори да продължим. Борим се за първа политическа сила.

Ще разговаряме с всички партньори, с които постигаме съгласие за това, че сериозните реформи трябва да започнат от съдебната система. Най-логичният ни партньор е "Демократична България" (ДБ)", посочи доц. Тонев.

Той отбеляза, че в момента вървят преговори с "Демократична България" дали двете партии да се явяват като коалиция на следващите избори.