Ако нашата държава беше един кораб, след 10 години управление ние сме заседнали като "Вера су", и както при кораба, сега трябва да се назначи нов екипаж". Това коментира в ефира на БТВ сценаристът Ивайло Вълчев от ИТН.

"ИТН направи всичко, за да има правителство, но останахме неразбрани. Не сме се уплашили да управляваме. Ние бяхме готови с решения. В този прилив на ентусиазъм, мисля, че всички говореха какво искат да се случи, но като монолог, а не диалог. Сега каквито и да са резултатите, може би партиите на протеста, ще бъдат по-готови", прогнозира той.

"Ние не сме обвинили персонално Христо Иванов, че не се състави правителство. Ние от ИТН бяхме по-скоро наивни. Политиката се оказа доста по-мръсна и хлъзгава, отколкото очаквахме.", каза Вълчев.

"Няма нещо, което да може да се случи бързо и веднага. Ние няма да лъжем. Аз не бих се нарекъл политик. Много се радвам, че ние влизаме в политиката от едно друго положение, а не сме системно расли в тази среда", коментира сценаристът на Слави.

"БСП показаха в този парламент, че могат да водят диалог. Ние сме с желанието да бъдем диалогични. Ние едни без други няма да можем да свършим нищо.", категоричен е той.

"Президентът Радев застана зад протеста и това трябва да говори много. Зад неговите думи има и действия", уточни Ивайло Вълчев.

"Публиката те определя като фалшив герой, но ние не сме такива и хората го знаят. Ние сме тук, за да работим, а не да ставаме популярни, ние едното вече го имаме", заключи той.