Човек на Слави се закани да стъжни живота на новата власт с...

Темата за финансовата стабилност на България ще бъде приоритет за ИТН, закани се Пламен Данаилов

“Има такъв народ” няма да подкрепи правителство с Кирил Петков и Асен Василев, нито ще направи коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това заяви пред Нова нюз кандидатът за депутат от ИТН Пламен Данаилов.

“Ако сме опозиция, ние ще бъдем конструктивни и ще държим под напрежение управляващите, показвайки всичките им недъзи”, заяви Данаилов и поясни, че ИТН  ще държи на “ясна програма с точни цели и задачи, разписани със срокове”. 

Темата за финансовата стабилност на България ще бъде приоритет за ИТН. Това е била една от причините ИТН да излезе от четворната коалиция в предишния кабинет, заяви Данилов, затова сега тя ще бъде “едно от нещата, за които ще трябва много сериозно да се говори”. 

Данаилов коментира и договора ни с “Газпром”, който изтича в края на тази година. “България трябва да осигури газ първо за топлофикациите, за да може хората да бъдат на топло през зимата, за да може да работи и българския бизнес. Това, което трябва да се направи, е газът да е на най-добрата цена”, каза Данаилов.

Според него “Булгаргаз” притежава един “много ценен актив”. “Това е договорът с Азербайджан за доставка на природен газ. Начинът му на ценообразуване в момента е изключително изгоден и той трябва да бъде използван от държавата”, обясни още бившият зам. енергиен министър. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук