София има нужда от работещи и можещи хора. Само тогава града ще стане по-чист и здрав. Всичко, което се строи и ремонтира трябва да се прави качествено, да се прави в ясни срокове. На безкрайните и некачествени ремонти трябва да се сложи край.  Това заяви в ефира на „Канал 3“ кандидатът на АБВ за СОС д-р Николай Цуцумански.

Като свои основен приоритет той определи подобряването на медицинските грижи и хигиената в София. По думите му това може да бъде постигнато лесно и в кратки срокове.

За целта е необходима реиновация на сградите на столичните поликлиники (ДКЦ-та), осигуряването им с качествено медицинско оборудване и специалисти.  По отношение на чистотата на града, той посочи, че улиците трябва да бъдат редовно мити, което ще намали високите нива на прахово замърсяване.

Изграждането на канализация и качествени водопроводи във всички квартали на София пък е инструмент, който ще пребори разпространението на  заразни болести и ще направи средата на живот много по сигурна.

„Особено в „Слатина”, липсата на канализацията е страшна. Там има много бедни хора и можете да си представяте какво става. Изключително опасни са фините прахови частици, защото те навлизат в белия дроб много лесно и ни разболяват.

Не казваме, че хората умират директно от това, но се развиват алергии, отслабва имунната система, което води до това много по-лесно да се разболяваме. Трябва да се чисти града повече, както и да се ограничат старите автомобили.

За бедните хора трябва да има социална програма, защото много от тях работят. Столична община има достатъчно средства, за да подпомогне по-добрия начин на живот на тези хора“, заяви д-р Цуцумански.