Ще следвам политиката на НДСВ, която е с много ярка следа особено в социалната сфера, каза Ясен Янев, който днес бе назначен от премиера Сергей Станишев за заместник-министър на труда и социалната политика на мястото на Иванка Христова.
На първо място поставям грижата за децата на България, включително за децата в риск и техните семейства. Ще подкрепя идеята на НДСВ да се увеличи с още 3 месеца платеното с 90% от заплата на осигурените родители майчинство. Ще подкрепям интеграцията на хората с увреждания с всички средства на политиката и на бюджета. Ще подкрепям младите семейства и тяхната възможност за реализация в живота, каза още новият зам.-министър на труда и социалната политика.
 Ясен Янев доскоро беше депутат в парламентарната група на НДСВ и отстъпи мястото си на бившия министър на отбраната Веселин Близнаков, който се завърна в групата, след като освободи поста на министър на отбраната.
Ясен Янев е лекар с дългогодишна практика и две специалности – вътрешни болести и кардиология. Завършил е и второ висше – икономика във Великотърновския университет. Има опит в управлението – девет години е бил начело на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково и две години е бил заместник-кмет на града.
Христова пък заяви пред БНР, че който и да застане на този пост за една година няма да може да навлезе в сложната материя.  Тя допълни, че отдавна се е говорела за нейната смяна. /БЛИЦ