Не е изтичала информация от ДАНС по случая с бившия директор на НАП Мария Мургина. Това увери говорителят на агенцията Зоя Димитрова по БНТ тази сутрин.
До момента, в който проверката беше при нас не е изтичала информация по какъвто и да е начин дори и към депутати, категорична беше тя в отговор на въпрос за твърдения, че независимият народен представител Яне Янев дали е ползван за пощенска кутия от ДАНС.
Димитрова обясни още, че достъпът на Мургина до секретна информация не е бил подновен с мотив за “ненадежност по отношение на националната сигурност”. Повече подробности не мога да кажа на този етап, отсече говорителят на ДАНС. Тя отрече да е била предвиждана акция на ДАНС за задържането на Мургина.
БЛИЦ припомня, че скандалът гръмна в края на миналата седмица. На 12 септември от сутринта в медиите се понесе слухът, че Мургина е подала оставка. След известно колебание по обед Министерството на финансите пусна официално опровержение и уведоми, че всъщност тя си е взела 10-дневен отпуск.
Чак четири часа по-късно от подведомствената на министерството Агенция по приходите, сякаш нищо не е било, разгласиха, че директорката им още сутринта е подала оставка пред министъра на финансите. После министърът я похвали като даде "изключително висока оценка на нейната работа" и й благодари за дейността. И два дни обясняваше, че оставката й няма нищо общо с далаверите с ДДС. Още същия ден оставката на Мургина бе приета от премиера Сергей Станишев. /БЛИЦ