ДБ с нова бомба за надпреварата за шеф на БНБ

Двете сегашни кандидатури може да бъдат оттегляни, за да се започне на чисто, поиска той

Двете кандидатури за шеф на БНБ от управляващата коалиция - Андрей Гюров от ПП и Любомир Каримански от ИТН, да бъдат оттеглени и да се започне на чисто.

Това поиска съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред медии в кулоарите на парламента. Това е единственото разумно решение, допълни той.

Има напрежение в коалицията, но не вървим към никакво разклащане, каза Иванов по повод напрежението сред партньорите по повод двете кандидатури за шеф на БНБ.

Коалицията е сложна, от началото казвам, че ще има напрежение, допълни Иванов. Напомни, че е предупредил, че ако коалицията не излезе с единна кандидатура, ще има ескалация на напрежението, както се случва в момента.

Но оставам оптимист, че ще се намери рационално решение. Защото не може заради един човек, който и да е той, цялото държава да бъде дестабилизирана, да се поставя под съмнение управлението, допълни Иванов. Не може заради един човек и неговата амбиция цялата държава да се дестабилизира. Който и да е той, ако не е бащата 

Той отказа да коментира заплахата към Любомир Каримански, но призова полицията и всимке органи да проверят фактологията.

Проблемът с разглеждането на комисията по бюджет и финанси е част от този пъзел на напрежение, допълни още съпредседателят на ДБ по повод провала на заседанието на комисията по точката за парите за АПИ.