Делян Добрев със смразяваща прогноза за джоба на българина

Ще предложим намаление на ДДС на храните на 9% и на горивата – 9%, за да помогнем на хората, каза депутатът

Не стана ясно на хората как са били реализирани сделките на „Булгаргаз“, защото засекретиха комисията. Какво имат толкова да крият?

Разбра се, че директорът на едно от дружествата сега е шеф в „Булгаргаз“. Той не е единственият представител на управляващата коалиция, замесен в тези сделки. Знаем кои са купувачите и какви са количествата, но не можем да го разкрием, защото управляващите го направиха тайна, заяви пред БНТ депутатът Делян Добрев.

„Количествата са огромни в сравнение с обичайните. Изглежда, че има умисъл. „Булгаргаз“ се е съгласил да продаде газ на определени купувачи“, разясни той.

Според ГЕРБ изпомпването на количества газ от Чирен, за да се продадат показвало или некомпетернтсност или корупционен интерес.

„Какво толкова тайно има в това на кого е продала държавата?“, попита Делян Добрев.

Той разкри, че от ГЕРБ имат намерение да подадат сигнал до съда, „за да стане информацията достояние на всички български граждани. Ако в следващите дни не кажат кои са фирмите, облагодетелствали, ще сме принудени да направим това“, предупреди Добрев.

Депутатът направи и мрачна икономическа прогноза: „Газът ще стане много по-скъп, а след това и стоките. Притеснява ни инфлацията и високите цени. Ще предложим намаление на ДДС на храните на 9% и на горивата – 9%, за да помогнем на хората“, каза още Делян Добрев.