Деница Сачева: Приемаме резултатите, Герджиков бе достоен за президент

Според нея решението на партията за подкрепа на Анастас Герджиков е било правилно. „Той беше много ярък антипод на всичко, което президентът Радев не е”, заключи тя

От ГЕРБ приемат резултатите от проведения балотаж такива, каквито са. Това заяви пред Нова Деница Сачева в коментар на данните от exit poll, според които кандидатът, подкрепен от партията на Бойко Борисов - Анастас Герджиков, губи битката за „Дондуков” 2.

„Това не означава, че няма да направим своите анали за това как се проведе предизборната кампания и доколко беше честно това състезание. Ниската избирателна активност говори много ясно за това, че хората се отблъснаха, бяха уморени от толкова много избори, но имаше и прекалено много съмнения за начина, по който те бяха проведени”, посочи Сачева.

Тя отчете, че за първи път от известно време се е разиграла етническата карта, заформил се е дори международен скандал. „Разбира се, категорично не беше добра практика да се влиза с Икономическа полиция в Софийския университет”, допълни още представителят на ГЕРБ.

Тя уточни, че кандидатът, когото са подкрепили, е имал „много добри качества”. „Той беше достоен за президент. Със сигурност ще намери начин как да продължи в своето обществено амплоа, така че да изпълни обещанията, които е приел, и ангажиментите, които поема, особено по отношение на обединението на хората”, каза още Сачева.

Според нея решението на партията за подкрепа на Анастас Герджиков е било правилно. „Той беше много ярък антипод на всичко, което президентът Радев не е”, заключи тя.