Денков и министрите му ще раздават пари на бедстващите българи, дали?

Правителството решава за финансова помощ за пострадалите от природни бедствия

Правителството предстои да обсъди изплащането на еднократна финансова помощ на пострадалите от природни бедствия на 4 ноември т.г. в шест области – Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна. Това предвижда дневният ред на правителственото заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Вследствие на ураганния вятър имаше пострадали и загинали хора, а в няколко население места имаше разрушени къщи, покриви и други постройки. Вносител на предложението е министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. 

На заседанието се очаква кабинетът да обсъди и приеме още Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2022 г.

Доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и на основните показатели на консолидираната фискална програма за деветмесечието на 2023 г. също е част от дневния ред на заседанието. 

Правителството се очаква да одобри и допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2023 г., предназначени за компенсиране на извършените от родителите разходи за месец юни т.г. за отглеждане и обучение на децата, които не са приети в общински ясли или детски градини поради липса на места. 

Началото на заседанието е от 16:30 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук