“Бях жестоко пребита пред очите на малкия си брат Георги. Обръщам се към Вас не като към политик, а като към жена и Ви моля за съдействие”, пише 19-годишната Мариела Иванова до американската посланичка у нас Нанси Макълдауни.
Момичето е дъщеря на независимия народен представител и шеф на ГЕРБ в столицата д-р Лъчезар Иванов. В посланието си до Макълдауни девойката обяснява как системно тя и майка й били “малтретирани от пияния си баща”, пише столичен вестник. В оплакването, изпратено по имейл до посолството, Мариела описала инцидентите и фактите от медицинското, което си е извадила след последния побой на 15 март. Иванов е видял документа. “Проверил съм медицинското – одраскана ръка. Спънала се е и си е одраскала ръката”, твърди депутатът.

Посланик Макълдауни не е в страната, но писмото е предадено на ръководството на мисията. “Съпричастни сме към въпросите, свързани с домашното насилие по принцип. Не искаме да коментираме индивидуални случаи”, уточниха от пресслужбата. При бракоразводното дело Иванов оставил цялото имущество на жена си – два леки автомобила “Фолксваген – Пасат” и “Опел”, вила в с. Веринско, апартамент. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бил осведомен за цялата ситуация лично от Иванов. Депутатът обясни, че има пълна подкрепа от партията си.

“Не бих искал да коментирам личния живот на когото и да било”, каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него няма пречка Иванов да учасва в листите. Решението ще е на общинските събрания на ГЕРБ. Съпругата на Иванов е подала жалба в I РПУ, потвърдиха от СДВР. Депутатът доброволно се явил, не е чакал да го търсят и призовават. Дал подробни обяснения, разговарял и с шефа на управлението. Той също е подал жалба срещу съпругата си за инцидент с кола. Разпитани са свидетели на случаите, описани от двамата съпрузи и материалите са изпратени на районната прокуратура.

“Не може да се говори за политически рекет”, заявиха от полицията. Случаят е от компетентността на Софийската градска прокуратура, тъй като Иванов има имунитет. Там обаче не бяха получили материалите, за да се произнесат.

“Това е опит да бъда шантажиран, за да бъда смачкан политически. В понеделник се върнах от САЩ. Утре, на 16 април, ми е бракоразводното дело със съпругата ми Диана. Надявам се да се яви. Оставям й всичко, което съм изкарал за 20 г. работа - апартамента, вилата, двете коли. Не напускам заради друга жена. Разводът ни е по взаимно съгласие. Хората се събират, разделят. Защо трябва на човек душицата му да се изважда? Считам, че медиите, когато има личен проблем, не е редно да вземат отношение”, споделя пък самият Лъчезар Иванов, който е обвинен, че пребива дъщеря си.

Никога не съм посягал. Това може да бъде проверено, попитайте съседите, колегите ми. Винаги съм стоял зад нея, зад всяко нейно решение. Не съм вдигал ръка и над сина ми. Не съм се чувал и двете, изключили са джиесемите си. Нямам и намерение да ги търся повече. И аз подадох жалба в Първо РПУ, за политически рекет. Вече дадох показания и по тяхната жалба. Дъщеря ми е показала ожулване, което се получава от падане. От бой ожулване не остава. /БЛИЦ