Доверието към Борисов се крепи на няколко мита, а от август насам те рухнаха. Доверието към ГЕРБ пада необратимо и ГЕРБ скоро ще си отиде. Трябва да се приготвим за периода след управлението на Борисов, защото той е близо. Такава прогноза направи в "Денят на живо" младият депутат от БСП за България Явор Божанков, който изброи и кои са трите рухнали мита.
 
"Първият мит е за Борисов-строителя, който завърши с жертви. Сега разбрахме, че строителството също и убива", започна да изброява Явор Божанков, като посочи за пример трагедията на пътя Своге - София. "Казаха - 3 оставки, поемаме отговорност, но не чухме да има грешка в тази тяхна политика. Въпросът е оттук нататък какво правим, защото и според самия министър те самите имат съмнения за некачествени материали в асфалта. Това е само първият рухнал мит през август. 
 
Още интервюта и коментари ще намерите тук
 
Вторият е за Борисов като международен политик - той свърши катастрофално, бих го сравнил с приказката за Пепеляшка: трае до полунощ, когато каляската става тиква. Точно това стана с европредседателството - каляската стана на тиква за постоянно. Защо? Защото от приоритета на България за (приобщаването на) Западните Балкани не стана нищо", посочи Явор Божанков. 
 
"Третият мит е за Борисов като обединител и гуруто на стабилността - виждаме как самите управляващи се обвиняват за лобита, за министри", добави Божанков.
 
Запитан от водещата Мая Костадинова дали БСП разполага с лидер, който се радва на пълно доверие сред своите, той отсече: "Категорично не виждам нищо друго, мисля че особено през последните месеци групата е абсолютно консолидирана."