Депутат от ДБ шокира с думи за заплатата си: Гледайте тираджиите какви големи пари взимат

Причината депутатът от ДБ, да иска парите си на ръка бил необслужен банков кредит за 432 хил.лева към „Юробанк“

„Защо гледате само депутатите. Знаете ли какви заплати вземат международните шофьори – хиляди левове“. По този начин депутатът от „Демократична България“ Иван Димитров отговори на репортерски въпрос: "Защо толкова силно настоява да получава парите си на ръка, а не по банков път.", пише Флагман бг.

На заседанието на временната комисия, която изработва правилник за работа на 47-ото НС, Димитров бе най-острият критик на предложението.

Вчера той обясни, че нямал сметка и никой не можел да го задължи да се направи, а ако се вземело подобно решение, щял да бъде дискриминиран.

„Искам да си получавам парите в брой. Няма закон, който да ме задължи да са по банков път. Тези предложения са противозаконни“, обяви Димитров.

Причината депутатът от ДБ, да иска парите си на ръка бил необслужен банков кредит за 432 хил.лева към „Юробанк“. През октомври т.г. кредитната експозиция била прехвърлена от банката на „Колект БГ“ (бившата С.Г.груп“, б.а.).

„Как си обслужвам кредитите е личен въпрос. Не мисля да влизам по-дълбоко в тази тема. Това няма нищо общо с получаването на пари на ръка“, допълни народният избраник.

Припомняме, че депутатът от ПП Настимир Ананиев обяви, че някои негови колеги щели да получават по 10 хил.лева месечно, защото имали дълъг стаж. Той призова да се подкрепи това предложение, защото тъй или иначе за суми над 10 хил.лева, е задължително превеждането по банков път. 

„Не вярвам да има колега без банкова сметка в 21 век? Може би има, но да е запорирана“, коментира още снощи на комисията Настимир Ананиев, с което намекна, че знае причината за съпротивата на Иван Димитров от ДБ.