Филиз Хюсменова от ДПС подава оставка като депутат от парламента. Решението си тя обоснова с мотива, че по този начин поема отговорност за резултата от изборите във Варна.

Това тя заявява в свое обръщение, качено на Фейсбук страницата на ДПС-Варна, откъдето тя бе избрана за народен представител.

„ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации.

Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво.

Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност“, написа тя.

Коя е Фелиз Хюсменова?

Филиз Хакъева Хюсменова е български политик от ДПС, министър без портфейл в правителството на Симеон Сакскобургготски, народен представител в 40 Народно събрание и 49 Народно събрание, на което е заместник-председател. Евродепутат през 2007 – 09, 2009 – 14 и 2014 – 2019.