Депутат от ПП-ДБ с първи думи след протегнатата ръка на Борисов

На този етап от ГЕРБ-СДС не са потърсили подкрепа за тяхната кандидатура Росен Желязков

"Продължаваме промяната-Демократична България" засега няма да предлага председател на парламента.

"Що се отнася до г-н (Никола) Минчев, доколкото знам, решението зависи от ситуацията. Но ситуацията я поставят спечелилите изборите. Би трябвало спечелилите изборите да издигнат своя кандидатура", каза пред журналисти Георги Ганев от ДБ.

Той добави, че на този етап от ГЕРБ-СДС не са потърсили подкрепа за тяхната кандидатура Росен Желязков, който в 48-ото НС бе зам.-председател на НС.

Ганев заяви, че парламентарната група на ПП-ДБ ще има двама съпредседатели, но не каза кои ще са те. 

Той коментира и изказването на Бойко Борисов, който днес каза, че без редовен кабинет бюджет няма да има:

"Не съм убеден, че ако не се избере правителство, няма да има време за приемане на бюджет. Няма никакъв проблем служебно правителство да внесе бюджет, така че ако бързо се внесе, то той може да мине през комисии и да се приеме. Да не забравяме, че всяка дума на Борисов е политически мотивирана."

Борисов с извънредно изявление, решава се съдбата на страната, ето какво предложи! ВИДЕО

Ганев съобщи още, че ГЕРБ не са поискали и подкрепата на ПП-ДБ за съставяне на кабинет. "Просто говорене в общото пространство, че се търси подкрепа не е търсене на подкрепа", добави той.

По-рано новата коалиция проведе среща в централата на ДСБ на ул. "Кърниградска" в столицата. След края ѝ лидерите запазиха мълчание.

Окончателно решение ще бъде взето утре, непосредствено преди старта на 49-ото НС. Очаква се тогава да бъдат обявени имената на председателите на групата, както и дали и кого ще номинират за пръв сред равни, пише OFFNews, позовавайки се на свои източници в коалицията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук