Депутат от ПП с люта закана

Мафията спечели битката, но войната продължава, смята Йордан Терзийски

Ще запомня вчерашния ден с енергията на площада. Имаше хора които ни молеха да не се отказваме. Това беше една битка, в която мафията спечели, но войната продължава. Хората го виждат и са там, за да ни подкрепят и да ни дадат смелост. Имайки тези хора зад себе си и че оценяват това, което правим ние можем да продължим тези реформи.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в предаването "Денят на живо" по Нова нюз. 

Ние продължаваме да следваме политиката, преговори за политики без договорки под масата. Без нерегламентирани договорки с депутати. Ще седнем на масата и ще говорим с конкретни политики. Всеки независим депутат е добре дошъл. Такъв дебат е конструктивен, както за България, така и за партиите. Новата колаиция с ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" не влизат в зала и саботират работата на парламента. Новата коалиция е безплодна и не могат да се разберат за предложение за председател на Народното събрание, каза още Терзийски. 

Ако не може да съставим парламент няма да правим компромис. Ако не се намерят няколко депутата, които се припознават в нашата политика, отиваме на избори, допълни той. 

По думите му не са коментирани варианти за нова коалиция. И добави, че Демократична България и БСП са потенциални коалиционни партньори в следващи правителства. 

Имаме ясна политика. Важно е да чуваме хората, да разбираме техните проблеми. Социологията доста често се отдалечава от реалните резултати, отбеляза Терзийски. 

Според депутатът от "Продължаваме промяната" темата за Република Северна Македония трябва да бъде разгледана в Народното събрание. 

Френското предложение отразява исканията на България. Европа ни чу. Вярвам че ще се намери формат с другите сили и ще се обединим. Съвпадение ли е, че ГЕРБ припознаха тази тема в дните, в които свалиха едно правителство, което върши работа и се бори срещу корупцията, уточни още Терзийски.