Депутат от ПП се кара с превозвачи в кафето на парламента

Министърът на регионалното развитие Караджов обяви в парламента, че пътищата у нас вече не могат да бъдат ремонтирани

Протестиращите превозвачи влязоха в парламента, за да се срещат с представители парламентарните групи, тъй като днес парламентът не е приел проект за решение, което втори ден отпада от дневния ред на НС.

Той беше за даване на разрешение на АПИ да изплати над 1 млрд. лв. на фирмите за пътно поддържане за извършени от тях ремонтни дейности. Преди влизането в сградата на парламента превозвачи протестираха отпред, но пред news.bg поясниха, че са влезли като гости в НС.

Необичайна среща обаче те проведоха в кафето на парламента с представители на ГЕРБ. Депутатът Николай Нанков застана на тяхна страна, подкрепяйки ги, че парламентът е отхвърлил проблема и днес. Той настоя, че точката е била бламирана и на комисиите. 

От страна на управляващите се появи Константин Бачийски от "Продължаваме промяната", който каза, че изнесените факти не са верни и средствата са преведени на фирмите, а договорите им подписани. Спор имаше и за тол системата и тол таксите. Нанков твърдеше, че договорите са с 20% по-високи цени.

На въпроса защо се състои срещата в кафето от ГЕРБ отговориха, че превозвачите били влезли там. Техен представил попита кога ще се работи нормално, къде е министърът на транспорта Николай Събев и кога фирмите ще се движат нормално.

Припомняме, че вчера министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов обяви в парламента, че пътищата у нас вече не могат да бъдат ремонтирани и призова депутатите за мерки, които да решат проблема.