С 50% по-нисък данък за автомобили с газова уредба от 1 януари 2021 г., предлагат от "Обединени патриоти". Депутатът от ВМРО Александър Сабанов каза пред Bulgaria ON AIR, че се работи по коалиционно споразумение.

За съжаление ГЕРБ не изпълняват към нас част от него, ние правим това, което сме се подписали под него. Това посочи Сабанов.

"Доста са нещата, които още се бавят, включително и концепцията за малцинствените групи - многократно е предлагана. Това са основополагащи за нас неща и ние държим да се случат до края на мандата. Както и 300 лв. пенсия", каза още депутатът.

Той допълни, че ако "300 лв. пенсия не се случат, това ще бъде край на коалицията".

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за МВР, приет на 11 юни 2020 г.

"Ние ще подкрепим текстовете, които сме приели, въпреки че като цяло сме против НСО като структура. Не може българските политици да се страхуват от народа си. Да, ако има заплахи за конкретни лица, има си МВР да ги охранява", отбеляза още той.

По повод компроматите срещу премиера Борисов и сблъсъка му с президента Радев, според Сабанов "компроматната война обезверява хората, че има държава".

"Обезверява хората, че може да се върви напред и да се оправя държавата и да се чувстват по-добре в нея, да не заминават от България в чужбина. Ние сме за мек тон, диалог, а не кавга", добави гостът.