Свидетели сме на една груба компроматна атака срещу министър-председателя. На практика една бременност ни дели от изборите, а ето че вече филмът започва със земетресение. Според мен всички тези сюжети са политически обвързани.

Това коментира в студиото на сутрешния блок на БНТ народният представител от ВМРО Милен Михов.

По мнението на депутата от Обединени патриоти снимките, направени в спалнята на премиера Борисов, изглеждат сюжетно конструирани като в евтин трилър.

Напомня на евтин трилър – имаме пистолет, невинно заспал премиер, пари в чекмедже, посочи той.

По отношение на Закона за МВР и частта с доброволческите отряди, която бе отхвърлена, Милен Михов обясни, че до разглеждането му в пленарна зала всичко е било договорено с колегите им от ПГ на ГЕРБ.

"Този въпрос беше дискутиран политически и бе прието това решение. В хода на изработването на предложението бяха нанесени разни корекции.

В самия дебат депутати от ГЕРБ казаха, че ще подкрепят този текст. Но заради една груба провокация от страна на ДПС, че така ще създаваме чети и шпицкоманди, някои отговорни фактори в ГЕРБ реагираха твърде емоционално и обърнаха гласуването в последната минута.

Въпреки това ще продължим да работим за прилагането на това начинание, не защото е наше искане, а защото е много важно", коментира още народният представител.

Става въпрос за прилагане на програмата за управление, не става въпрос за отстъпление или настъпление. Има ясно разписани ангажименти за всички страни, подчерта Михов и допълни, че се демонстрира воля за изпълнението на коалиционната програма.

Когато предлагаме една функционираща мярка по един толкова екзистенциален въпрос, от отсрещната страна развиха тезата, че МВР трябва да върши тази работа. Това беше една успешна провокация от ДПС, каза в заключение Милен Михов.